Homepage-slider-3

Next Expostion: l'Atelier Arbeidstraat 108 Aalst België van 1- 4 t/m 31- 5 2017

Homepage-slider-2
Marie-José v.d. Heijden woont en werkt in Oegstgeest, Nederland en is sinds 2007 professioneel kunstenaar. Al op jeugdige leeftijd ontstond haar interesse voor tekenen en schilderen. In 1992 begon zij met aquarellessen aan de vrije Academie Dever  in Sassenheim waar zij na zes jaar de overstap maakte naar het werken met acryl. Haar schilderijen, aquarellen en tekeningen veranderden in de loop der jaren van figuratief naar abstract. Haar werk bevindt zich in Nederland, Zweden en Frankrijk.

Ik schilder vanuit een herinnering van sfeer en kleur en heb daardoor geen vastomlijnd plan hoe een schilderij uiteindelijk gaat worden. Er is een veelheid van indrukken die vorm moet krijgen op katoen, linnen of ander materiaal. Het aanbrengen van kleurvlakken op het doek met acryl is altijd weer het begin van een avontuurlijke reis waarvan het eindpunt pas bekend is als ik de laatste verfstreek heb aangebracht. 

Vanaf 2014 werkt zij overwegend in wit en zwart met soms kleine kleurnuances maar in haar werk op papier blijft kleur de boventoon voeren.

 “Mijn grootste inspiratiebron is de natuur en  vooral de landschappen en wolkenluchten, de zee, het strand en de rotsen van Bretagne.

 Sinds 2001   Exposities in Nederland, Zweden, Oostenrijk en Duitsland. Groepsexposities in Frankrijk.

 Bij Kunstuitleen Flevoland zijn haar schilderijen ook te huur en/of te koop.

www.kunstuitleen-flevoland.nl